A'afiaga o le maualalo o le mamafa o le ea (i luga aʻe o le 2000m luga aʻe o le sami) ile faʻatinoga o le saogalemu o oloa faʻaeletoroni.

1, O mea faʻapipiʻi i totonu o le eletise eletise o le a faʻaumatia foi ona o lona malosi faʻamalosi ma leiloa ona o le faʻaogaina o le faʻaogaina, ona i ai lea o le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave.

Standards GB4943 ma GB8898 faʻamaonia le kilia eletise, mamao fetolofi ma insulation penetration mamao e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega o loʻo i ai nei, ae o nei ala o faasalalauga e aʻafia i tulaga tau le siosiomaga, Mo se faʻataʻitaʻiga, vevela, susu, mamafa o le ea, tulaga faʻaleagaina, ma isi, o le a faʻaitiitia ai le malosi faʻafefe poʻo faaletonu, e aofia ai le mamafa o le ea e sili ona manino le aafiaga i le kilia eletise.

O le kesi e maua mai ai vaega ninii ua molia i ni auala se lua: o le collision ionization, lea e fetoai ai atom i totonu o le kesi ma vaega kasa e maua ai le malosi ma oso mai le tulaga maualalo i le maualuga o le malosi.Pe a sili atu lenei malosi i se tulaga taua, ua ionized atoms i electrons saoloto ma ions lelei.O le isi o luga o le ionization, lea electrons po ions galue i luga o se tulaga mautu e fesiitai lava le malosi i le electrons i luga o le tulaga malo, ina ia nei electrons. maua le malosi, ina ia sili atu i luga o le malosi malosi pa puipui ma alu ese mai luga.

I lalo o le gaioiga a se malosiaga eletise, e lele se eletise mai le cathode i le anode ma o le a feagai ma faʻalavelave faʻafefe i luga o le ala.A mae'a le feto'aiga muamua ma le kasa eletonika e mafua ai le ionization, o lo'o iai sau fa'aeletonika fa'aopoopo fa'aopoopo.O le electrons e lua ua ionized i collisions ao latou lele agai i le anode,O lea e fa a tatou electrons saoloto pe a uma le lua fetoaiga.O nei electrons e fa toe fai le fetaui lava e tasi, lea e faatupuina ai le tele o electrons, faia ai se avalanche eletise.

E tusa ai ma le aʻoaʻoga o le ea, pe a tumau le vevela, o le mamafa o le ea o loʻo faʻatusatusa i le averesi free stroke o electrons ma le voluma o kesi.A faʻatuputeleina le maualuga ma faʻaitiitia le mamafa o le ea, o le averesi fua fua o fasimea faʻapipiʻi e faʻateleina, lea o le a faʻavaveina ai le faʻamaʻiina o le kesi, o lea e faʻaitiitia ai le voltage gau o le kesi.

O le sootaga i le va o le voltage ma le mamafa o le:

I totonu: P—O le mamafa o le ea i le mea e fai ai galuega

P0— mamafa masani o le ea

Up- Vaitafe fa'a'ese'esega tu'u atu i fafo i le nofoaga fa'aoga

U0- Tu'u atu le voltage o le fa'alava i fafo i le siosiomaga masani

n— Fa'ailoga fa'atusa o le fa'amama i fafo e fa'alalo ai le voli ma le fa'aitiitia o le mamafa

E tusa ai ma le tele o le fa'asinomaga uiga n tau o le fa'alumaina i fafo e fa'aitiitia ai le voltage, e leai ni fa'amatalaga manino i le taimi nei, ma o le tele o fa'amaumauga ma su'ega e mana'omia mo le fa'amaonia, ona o le eseesega i metotia o su'ega, e aofia ai le tutusa. ole fanua eletise,O le tutusa o tulaga o le siosiomaga, o le puleaina o le mamao o le lafoaia ma le sao atoatoa o masini o meafaigaluega suʻega o le a aʻafia ai le saʻo o suʻega ma faʻamaumauga.

I lalo ifo o le mamafa o le barometric, e faʻaitiitia le voltage malepelepe.E mafua ona o le mamafa o le ea e faʻaitiitia pe a faʻaitiitia le mamafa, o lea e paʻu ai le voltage gau seia oʻo i le aafiaga o le faʻaitiitia o le eletise eletise aʻo avea le kesi ma mea manifinifi galuega. malepe.O le sootaga i le va o le mamafa o le gau ma le kesi e masani ona faamatalaina e le tulafono a Bashen.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tulafono a Baschen ma le tele o suʻega, o le faʻasaʻoina o tau o le malepelepe eletise ma le eletise eletise i lalo o tulaga eseese o le mamafa o le ea e maua pe a maeʻa le aoina ma le gaosiga o faʻamaumauga.

Silasila i le Laulau 1 ma le Laulau 2

Ole mamafa ole ea(kPa)

79.5

75

70

67

61.5

58.7

55

Tau suiga(n)

0.90

0.89

0.93

0.95

0.89

0.89

0.85

Fuafuaga 1 Fa'asa'oga o le malepelepe malepe ile mamafa o le barometric eseese

Maualuluga(m) Barometric pressure(kPa) Fa'asa'oga (n)

2000

80.0

1.00

3000

70.0

1.14

4000

62.0

1.29

5000

54.0

1.48

6000

47.0

1.70

Fuafuaga 2 Fa'asa'oga o le kilia eletise i lalo o tulaga eseese o le mamafa o le ea

2 Aafiaga o le maualalo o le mamafa i luga o le maualuga o le vevela o oloa.

O oloa faaeletonika i galuega masani o le a maua ai se aofaiga o le vevela, o le vevela e gaosia ma le eseesega i le va o le vevela e taʻua o le maualuga o le vevela.O le maualuga o le vevela e mafai ona mafua ai le mu, afi ma isi tulaga lamatia, O le mea lea, o le tau faʻatapulaʻa tutusa o loʻo faʻamaonia i le GB4943, GB8898 ma isi tulaga saogalemu, e faʻamoemoe e puipuia ai lamatiaga e mafua mai i le maualuga o le vevela.

O le maualuga o le vevela o mea faʻamafanafana e aʻafia i le maualuga.O le maualuga o le vevela e fesuisuiaʻi faʻasolosolo faʻatasi ma le maualuga, ma o le slope o le suiga e faʻalagolago i le fausaga o le oloa, le vevela vevela, le vevela o le ambient ma isi mea.

E mafai ona vaevaeina le vevela vevela o oloa vevela i ni ituaiga se tolu: faʻafefe vevela, faʻafefe vevela faʻafefe ma faʻavevela vevela.O le faʻafefe o le vevela o le tele o mea faʻavevela e faʻalagolago lava i le fesuiaiga o le vevela convection, o lona uiga, o le vevela o mea faʻavevela e faʻalagolago i le vevela fanua e gaosia e le oloa lava ia e faimalaga ai le gradient vevela o le ea faataamilo i le oloa.I le maualuga o le 5000m, o le faʻafefe o le vevela e 21% maualalo nai lo le tau i luga o le sami, ma o le vevela e faʻafeiloaʻi e le faʻafefe o le vevela e 21% foʻi.E o'o atu i le 40% ile 10,000 mita.O le faʻaitiitia o le faʻafefe o le vevela e ala i le faʻafefe o le vevela convective o le a taʻitaʻia ai le siʻitia o le vevela o oloa.

A faʻatuputeleina le maualuga, e faʻaitiitia le mamafa o le ea, e mafua ai le faʻateleina o le coefficient o le viscosity o le ea ma le faʻaitiitia o le vevela.E mafua ona o le felauaiga o le vevela o le ea o le fesiitaiga lea o le malosi e ala i le molecular collision; A oʻo ina faʻatuputeleina le maualuga, faʻaitiitia le mamafa o le ea ma faʻaitiitia le mamafa o le ea, e mafua ai le faʻaitiitia o le numera o molelaʻau ea ma mafua ai le faʻaitiitia o le vevela.

E le gata i lea, o loʻo i ai se isi mea e aʻafia ai le faʻafefeteina o le vevela o le tafe faʻamalosi, o lona uiga, o le faʻaitiitia o le mamafa o le ea o le a faʻatasi ma le faʻaitiitia o le mamafa o le ea. .Fa'amalo fa'aoso fa'afefete fa'afefete fa'alagolago ile tafega o le ea e aveese ai le vevela.E masani lava, o le ili malulu o loʻo faʻaaogaina e le afi e taofia ai le tafe o le ea o loʻo tafe atu i totonu o le afi e le suia, A o faʻatuputeleina le maualuga, e faʻaitiitia le saoasaoa o le tafe o le ea, e tusa lava pe tumau pea le maualuga o le ea, aua o le ua faaitiitia le mamafa o le ea.Talu ai o le vevela faʻapitoa o le ea e mafai ona manatu o se faʻaauau i luga o le tele o vevela e aʻafia i faʻafitauli masani masani, Afai e faʻateleina le vevela o le ea, o le vevela e faʻafefe e le tafega e faʻaitiitia o le a faʻaitiitia, o mea faʻavevela e afaina ai. e ala i le faʻaputuina, ma le maualuga o le vevela o oloa o le a tulaʻi mai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le ea.

O le aʻafiaga o le mamafa o le ea i luga o le maualuga o le vevela o le faʻataʻitaʻiga, aemaise lava i luga o le elemene faʻavevela, e faʻavaeina e ala i le faʻatusatusaina o le faʻaaliga ma le mea faʻapipiʻi i lalo o tulaga eseese o le vevela ma le mamafa, e tusa ai ma le talitonuga o le aʻafiaga o le ea i luga o le vevela o loʻo faʻamatalaina i luga, I lalo o le tulaga o le maualalo o le mamafa, o le vevela o le elemene faʻavevela e le faigofie ona faʻasalalau ona o le faʻaitiitia o le numera o molelaʻau i le nofoaga e pulea, e mafua ai le maualuga o le vevela o le lotoifale. elemene faʻamafanafana, ona o le vevela o elemene e le faʻamafanafanaina e faʻafeiloaʻi mai le elemene faʻavevela, o le mea lea o le maualuga o le vevela i le maualalo o le mamafa e maualalo ifo nai lo le vevela o le potu.

3.Fa'ai'uga

E ala i su'esu'ega ma fa'ata'ita'iga, o fa'ai'uga nei e maua mai ai.Muamua, e tusa ai ma le tulafono a Baschen, o le fa'asa'oga o le gau male eletise ma le eletise i lalo o tulaga eseese o le mamafa o le ea e aoteleina e ala i su'ega.O le lua o loʻo faʻavae tutusa ma faʻatasi; Lona lua, e tusa ai ma le fuaina o le maualuga o le vevela o le mea faʻapipiʻi ma le faʻaaliga i lalo o tulaga eseese o le mamafa o le ea, o le maualuga o le vevela ma le mamafa o le ea o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga laina, ma e ala i le faʻatusatusaina o fuainumera, o le laina laina. o le maualuga o le vevela ma le mamafa o le ea i vaega eseese e mafai ona maua.Ave le mea faʻapipiʻi e fai ma faʻataʻitaʻiga,O le faʻasologa faʻatasi i le va o le maualuga o le vevela ma le mamafa o le ea o le -0.97 e tusa ai ma le metotia faʻafuainumera, o se faʻasalalauga maualuga le lelei.Ole fua ole suiga ole si'itia ole vevela ole si'itia lea ole vevela ile 5-8% mo ta'i 1000m si'itia ole maualuga.O le mea lea, o lenei fa'amatalaga su'ega e mo na'o fa'amatalaga ma e a'afia i au'ili'iliga fa'apitoa.E manaʻomia le fua moni e siaki ai uiga o le oloa i le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa.


Taimi meli: Apr-27-2023